Това мнение сподели пред БНР политологът Петър Чолаков. По думите му

...
Това мнение сподели пред БНР политологът Петър Чолаков. По думите му
Коментари Харесай

Петър Чолаков: Това правителство не прилича на коалиция, а на боксьорска прегръдка

Това мнение показа пред БНР политологът Петър Чолаков.

 

По думите му точно на локалните избори се чака да разберем каква е оценката на гласоподавателите за кабинета на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. 

 

" Когато има да се прави сериозна работа в страната, би трябвало да има доверие сред сътрудниците. А това държавно управление наподобява даже не на коалиция, не на ротация, а на боксьорска прегръдка, когато се съкрати оптимално дистанцията сред двамата съперници, боксовият термин е клинч, при който те си нанасят удари от непосредствена непосредственост. В случая иронията е, че би трябвало и да се прави работа ", разяснява специалистът.

 

Политологът изрази мнение, че по всяка възможност ще има загуба на гласоподаватели на ПП-ДБ, защото с обединяването си с ГЕРБ нарушават даваните обещания да не влизат в обединения и съюзи с тях.

 

" За ГЕРБ не мисля, че ще има каквито и да било загуби ", посочи експертът.

 

" Движение за права и свободи постоянно намира метод да се присламчи към властта.... Не бих споделил, че ролята на Движението за права и свободи е отстранено през идващите месеци, че няма да има влияние върху политическите процеси, само че не би трябвало и да се спекулира и в другата посока, тъй като имаше мнения, че Делян Пеевски дал благословията си на новата власт. Когато се търси конституционно болшинство за смяната на главния закон, ще бъде нужна и поддръжката на Движение за права и свободи. Ако Движение за права и свободи дадат поддръжката си за нещо, което е свястно и дава отговор на демократичните правила, за какво не ", добави още Чолаков.

Той сподели също по този начин, че политическият инстинкт на Корнелия Нинова е сработил доста добре и " Българска социалистическа партия са единствените, които съумяха да финтират ГЕРБ и Бойко Борисов на тези договаряния ".      

 

" Възраждане " са политически рентиери, могат да не вършат нищо и политическият им капитал да се усилва, акцентира Чолаков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР